top of page
  • ADVENTURER

USA - parky SEA WORLD

Další skupina parků, které jsem se v Orlandu rozhodli navštívit je SEA WORLD .

Při nákupu dostanete slevu při nákupu lístků do několika najednou.

V této skupině najdete na Floridě Orlandské parky Sea World, Discovery Cove, Aquatica a Bush Gardens a Adventure Island, které jsou v Tampě.

My jsme chtěli navštívit Sea World, Discovery Cove, Aquatica a Bush Gardens, ale vodní park Aquatica jsme nakonec vynechali a šli místo toho znovu do Sea Worldu na kosatky 😊

Za jídlo v parcích se zaplatí okolo 10-20USD, pití 4-5USD. Za pití se dá ušetřit díky pítkům na pitnou vodu, kterých je zde dostatek. Případně si můžete okolo 12-16USD koupit bezedné kelímky a připlácet pak pouze cca 1USD za doplnění.


Podle nás patří mezi 3 nejlepší parky v Orlandu (alespoň podle toho co jsme zde prožili). V základním vstupné máte přístup na všechny atrakce a show. Mají zde několik opravdu pěkných horských drah a na show s kosatkami jsme šli 2x 😊 Děti si zase užijí své atrakce v „Sezamové ulici“.

Jako příplatkové aktivity si můžete vybrat různé druhy interakcí se zvířaty jako tučňáci, tuleni, delfíni apod. Můžete si také objednat oběd ve žraločím akváriu, nebo s kosatkami.

Oběda s kosatkami jsme využili. Cena je 15$ za dítě a 29$, ale jídlo je dobré (formou bufetu), nealkoholické nápoje v ceně a máte zde pro sebe (a ostatní lidi co zde jedí) 2 kosatky.

Další příplatkové záležitosti, které jsme vyzkoušeli:

- interakce s delfínem (Dolphin Encounter) - obzvlášť pro malé děti je to skvělý zážitek. Delfína si pohladí, dají mu rybu a bude si s nimi hrát. Program je na 15min a často jej mají na webu v akci za 25-30$. Normální cena je 50$. A právě teď mají na některé dny slevu dokonce na 12,50$. Pro starší děti a dospělé bych spíš doporučil koupání s delfíny v Discovery Cove. Naše Sofča byla naprosto nadšená.

- interakce s kosatkou (Up-Close Tour – Killer Whale) – tento program jsme využili jako dárek pro Marka ke 14-tým narozeninám. Ve skupině nás bylo 10 a měli jsme sami pro sebe jednu kosatku, která byla hned za sklem a předváděla se nám. Dozvěděli jsme se o nich spoustu informací, házeli jsme jí ryby a také jí dávali jednoduché pokyny. Bohužel jsme se jí nemohli dotknout. Ošetřovatelka nám sdělila, že když zde začala pracovat tak jí k sobě na dotyk pustila kosatka až po čtyřech měsících. Setkání s kosatkou bylo opravdu skvělé, i když přišlo na 115$ (běžná cena se pohybuje okolo 130$).

Fast track: ke vstupnému si můžete přikoupit fast track buď na místě, nebo i v předprodeji přes internet. Cena je v různé dny různá. My jsme na první den platili 45USD na osobu a vyplatilo se nám to. S klukama jsem absolvoval prakticky všechny atrakce, co jsme chtěli (jednu nám pro déšť na konci dne zavřeli). Při naší druhé návštěvě zde bylo mnohem méně lidí a koupě fast tracku by se nám ten den rozhodně nevyplatila.

Tento park se nenachází v Orlandu, ale v Tampě. Můžete však využít bezplatného transferu autobusem.

Kdybych měl tento park shrnout jednou větou, tak bych musel vychválit naprosto skvělé horské dráhy. Jestli jste jejich milovníky, tak si zde opravu přijdete na své.

Krom toho zde najdete i různé jiné atrakce, je zde spousta živých zvířat a můžete si připlatit např. muchlování geparda. A dětských atrakcí je také dostatek.

Fast track zde vyšel jen na 20USD, a využili jsme ho opravdu naplno.

Tento park se od jiných dost liší. Jednak tím, že zde nejsou klasické atrakce. Dalším důležitým faktem je, že je park „all inclusive“.

Kromě koupání s delfíny (mají jich zdě přes 50), zde můžete využít další příplatkové atrakce se zvířat, včetně šnorchlování se žraloky. Nebo si pronajmout chatku.

Celý park je koncipovaná jako zátoky s plážemi. Můžete se slunit na lehátkách, plavat v řece, která zátoky spojuje. A také si pohladit rejnoky, se kterými můžete plavat v jedné ze zátok. I když jste si nepřiplatili na šnorchlování se žraloky, tak je můžete z této zátoky pozorovat přes sklo akvária, takže pro méně odvážné to může vyvolat dojem, že jsou žraloci kousek od nich 😊

S ohledem na odpočinkový ráz parku bych jeho návštěvu doporučil doprostřed mezi návštěvy jiných parků, abyste si zde po těch „masakrech“ trochu odpočinuli.


A zde je zbytek fotogalerie


28 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page