top of page
  • ADVENTURER

NASA - Kennedyho vesmírné středisko

Aktualizováno: 8. 3. 2020

Prvním místem, kam jsme se na Floridě rozhodli vyrazit bylo zařízení NASA – Kennedyho vesmírné středisko (Kennedy Space Center). Pro nás měli poměrně ideální polohu, takže jsme si po cestě do Orlanda ani moc nezajeli.

Lístky jsme si koupili přes web https://www.kennedyspacecenter.com/

Jednodenní návštěva Vás vyjde na 57$ (děti do 3 let zdarma, do 11 let 47$). Navíc jsme si přiobjednali KSC Explore Tour – dvouhodinový autobusový výlet ke startovacím rampám (25$). Příplatkových programů zde mají hromadu (je možné objednávat zvýhodněné balíčky), včetně objedu se skutečným kosmonautem 😊

Středisko otevírá v 9:00 a zavírá v 18:00. Určitě se zde nebudete vůbec nudit. Podle mě je jednodenní návštěva minimum, spíš bych doporučoval dvoudenní. A to nejsem žádný zarytý příznivce kosmonautiky 😊

Prohlédli jsme si pěkný interaktivní pavilon Heroes & Legend a Raket garden. Asi nejvíc času jsme strávili v pavilonu věnovaný projektu SPACE SHUTTLE a konkrétně raketoplánu Atlantis, který je jeden z šesti strojů, jež NASA poslala do vesmíru. Představení samotného raketoplánu Atlantis je udělané efektně. V jedné místnosti sledujete dokumentární film, ten skončí a jedna ze stěn Vám odhalí toho giganta. Zde se můžete kochat tímto zázrakem techniky, nebo si vyzkoušet některý ze simulátorů.

Po obědě jsme se vydali na výlet k odpalovacím rampám. Můžete si tak prohlédnout místa, odkud startovali rakety z programů SPACE SHUTTLE, APOLLO, ale i další z programů SPACE X, ATLAS odkud se stále startuje. Součástí prohlídky Vás autobus zaveze také k budově NASA, kde se rakety stavějí (Vehicle assembly building).

Při zpáteční cestě jsme měli možnost si vystoupit u budovy APOLLO/SATURN V. Center. Pokud se sem chcete podívat přímo z hlavního areálu, tak se jezdí autobusy. Tuto prohlídku také určitě nevynechejte, uvidíte zde spoustu zajímavých věcí ohledně misí APOLLO a také největší raketu světa SATURN 5. Najdete několik expozic připomínajících přistání na měsíci, ať už se jedná o přistávací modul, nebo měsíční vozítko.

Popisovat veškeré zajímavé věci, co jsme zde viděli by asi vydalo na malou knihu 😊

Trochu jsme se báli, jak se zde bude líbit naší malé princezně, ale celé centrum je natolik poutavé a i připravené na nejmenší návštěvníky (je zde i dětská herna a u Atlantisu je veliká skluzavka), že jsme se zde bavili úplně všichni 😊

Jo a jestli sem pojedete, tak si vezměte mikiny, pavilony jsem slušně podklimatizované.

A ještě jeden praktický typ: jídlo je zde trochu dražší, než v běžných restauracích, pokud se spokojíte na pití s vodou, tak díky mnoha pítkům v areálu výrazně ušetříte.

Už byl čas vyrazit zpět, tak jsme se autobusem přesunuli do hlavního areálu a mazali do Orlanda.




23 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page